The End of 2011


saya akan merindui SEMUA KENANGAN 2011 even yang pahit. :'| i miss my friends, teachers, juniors, School, Era Tinta Tuition Centre, memories and yeahh EVERYTHING. :'(
THANK YOU for everything guys and yeah ofcourse SORRY for everything that i've done. :|

hey 2011,
I want to be your favourite HELLO and your hardest GOODBYE :'( I don't want to separate with you, seriously. :'/

"never say goodbye, because saying goodbye means going away and going away means forgetting"

i'll remember you always 2011. Don't worry :') TAKE CARE. I Love You, 2011 :') I'll miss you.


video

lagu ni selalu saya nyanyi di 5 science 2. When I start to sing this song, syera will ask me, "can you sing another song, please ? haha. :'D miss you girl :') 5 science 2, ILOVEYOU *crying*

miss you guys !



before sleep :)
heyy blogger, sejak kebelakangan ni asyik mimpi budak kelas, budak tuition, cikgu-cikgu. sumpah rindu sangat dengan korang. nak jumpa dah susah sekarang. just boleh ber-FB, ber-TWITTER je skrng. nak contact, number semua dah hilang -.- kalau lah boleh jumpa gurau mcm dulu, tak kan sia-sia kan :'D rasanya kalau tak tidur pun tak apa, janji ada korang. 

ya Allah, apa lah dugaan yang kau beri ini.
kau bahagiakan lah mereka sebagaimana kau membahagiakan aku.
kau berikanlah mereka kejayaan didunia dan diakhirat sana.
kau berikanlah kesihatan yang sempurna kepada mereka. sesungguhnya aku terlalu sayangkan mereka dan aku  tak sanggup untuk berpisah dengan mereka. :') 
amin amin amin ya rabbal alamin. 
miss you guys :')

yellow volkswagen beetle

 


can someone give this to me ? :( No ? its okay then. 
thank you :/

aku berundur



bisakah dia mencintaimu ?

bisakah aku mencintaimu ?

bisakah dia memilikimu ?
bisakah aku memilikimu ?

mungkin dia yang terbaik untukmu ,
dan kini aku harus berundur ,

lebih baik kau pergi padanya ,
lebih baik kau memilih dia
jangan pernah kau hiraukan hati ku ,
lebih baik kau pergi padanya ,
lebih baik kau memilih dia ,

pergilah kau padanya ,
aku rela .

bisakah dia mencintaimu ?
bisakah aku mencintaimu ?
bisakah dia memilikimu ?
bisakah aku memilikimu ?

tapi mengapa aku sedia ,
berundur dan merelakan dia ,

aku cuba dan cuba ,
bertahan untukmu ,
walau ia menyakiti aku ,
bertahan untukmu .



:')

HELLO blogger ;)

heyy blogger :D just want to say HELLO :) act blog ni nak dilupuskan. malas nak update. tapi ada lah seorng budak laki ni dia suruh update balik. rajin pula dia nak baca blog yang membosankan ni. haha thank you ^ ^ ehh jangan salah faham. dia tu budak kelas ja tau, nama dia FAZNI AMRI BIN SYAFIE. tertarik? err cari lah dia sendiri. baru lah mencabar kan ? ;) Peace ! ^^V

memohon restu :')

hey blogger, okay first of all, saya noor nazurah bt zulkepli ingin memohon maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki. sorry for EVERYTHING and thanks happykan saya sepanjang saya sekolah,  THANK YOU. haihh tak sangka kan bnda ni cepat sngt berlaku. nak abis sekolah dah. haihh berat hati nak tinggalkan sekolah tuh. sekolah tuh bnyk kenangan dari form1 smpai sekarang. :( akan diingati setiap kenangan :') kalau ikutkan hati, nak ja sekolah lagi tahun depan. alaa, lepas ni ta jumpa dah kawan, ckgu, junior :/ entah ta tahu kenapa macam sedih nak abis sekolah. orng selalu kata nak abis sekolah cepat, but for me, sekolah tuh macam rumah kedua :') duduk la seberapa lama, selagi ada kawan-kawan, semua akan jdi seronok. :'D okay SPM lagi 10 hari ja. risau la cikgu ta dpt score :( thanks to cikgu dulijah, bg kata kata semangat tdi. ckgu seorang ibu yg baik :') iloveyou. ohh ya, saya dpt nombor bilik pusat 3 di kelas 5Q and yahh saya duduk dekat depan meja pengawas, belakang sekali di dalam kelas -.- okay sumpah ta suka duduk belakang sekali. but its okay, i'll try my best. 

*ya Allah, tolong permudahkan segalanya. :'(

FAKE

assalammualaikum blogger :D hah nak dekat SPM ni kan, bnyk pula dugaannya ohh. kena perli free free ja. halahh sebenarnya bnda ni ta ada la besar sngt. aku dah okay pun dngn dia, bila kau masuk cmpur, terus jdi tunggang terbalik semua ni. haha. kau kata apa dulu ? dengan cara ni kau boleh selesaikan masalah kteorg eh ? alolo comelnya perangai nk selamatkan kawan. masalahnya kteorng dah okay, kau tuh ja yg over acting. opsss sorry ;) berani ckp pasal padang mahsyar pula tuh. hadui lawak oh. :D mula mula ckp tak perli semua. sekali dia sndri yg bgtau pasal semua post yg dia tweet mmg untuk aku. haha lawak la kau perempuan. suka ckp belit belit. fyi, kawan aku pun ckp kau suka ckp belit belit. hadui, buat aku gelak ja. aku rasa kau ta matang lagi ni. tunggu la tahun depan, nak tngok perangai kau berubah ke tak. kalau tak juga, mmg kau dilahirkan macam ni lah kan :D haha hadui. ckp aku pretend to be nice konon. kau tuh, lagi teruk. depan baik mcm malaikat, belakang kutuk kutuk orng dekat tempat kau selalu kutuk lah kan #twitter kesayangan kau tuh. haha. macam kutuk diri sndri ja kau ni :D sorry la wehh bgtau pasal kau dekat blog aku. mula mula mmg aku nak diam ja. tpi bila kau dah kutuk kutuk aku dekat twitter kau, kau ingt aku nak berdiam diri lah eh ? ahah sorry to say. eh hah ni nk tnya, kau mmg suka sebuk hal orng eh? bukan apa la kan, ramai yg ckp kau ni suka masuk cmpur hal orng. entah kenapa nk jadi heroin lah konon. apa kata kau uruskan urusan kau. bukan ke lagi bagus ? :D sebuk sngt hal orng. halahhai dia ni pun. tak ada kerja lain eh selain mngutuk, menjaja cerita sana sini, menterbalikkan fakta. haihh apa kata kau study lagi bagus. tahun depan nak SPM. stop la mengutuk orng ja kerja. hah kalau ta silap aku, kau pernah ajar aku pasal dosa pahala kan ? kau kata kalau seseorng tuh kutuk, dia akan dpt dosa. yang dikutuk pula akan dpt pahala. kan ? so, kau rasa kau kategori mana ? kau ada akal fikiran kan? kau fikir la sndri. kalau ta tahu juga, tnya aku . eh jngn, kau kata aku bodoh kan ? hah pergi tnya sesiapa yg pndai :D *KIDS 

TRIAL SPM


haha macam kelakar ja blog nie. sebelum nie post pasal puasa. ta ada raya terus nak post pasal result trial. hah kenapa nak post ? kau punya result trial hebat sngt ke smpai nak semua orng tahu ? haha ta ada la. saja nk kongsi result erghh nie dengan korang. saja nak bgtau saya nie ta ada lah sepandai macam orng tu. so, jngn lah bg harapan yg tinggi sngt untuk SPM nnt. saya hnya mmpu buat yg terbaik ja. insya-Allah :) result trial kali nie mengajar saya supaya JANGAN careless dan JANGAN padam jawapan mula-mula yg kter buat. kadang-kadang kan kalau dah siap, nnt kter semak balik paper tuh. kalau was-was mula lah tngnnya gatal tukar jawapan lain. nnt bila dah dapat papernya, baru laaa ' ehh, mula-mula aku jawab ni kut ! kenapa lah aku padam balik. cikguuuu :( ' hahh time tuh kau meraung lah sorng sorng. ta ada siapa nk dengar. pdn lah muka. siapa suruh tukar. *kutuk diri sendiri -.- tapi ada pula situasi yg kter tukar jwpan tuh betul. haishh entah la. susah nak buat pilihan sama ada nk tukar atau ignore ja. tahu kan gred kteorng semua dah naik? mksudnya 75 baru A- . so, bila dpt paper kira-kira dpt 73, mmg rasa macam hishh sikit lagi nk A- :( sakit ja hati. percaya lah, trial kali nie saya ta ada A lngsung. semua mrkh sikit lagi nak A. jealous dengan orng yg ada beribu-ribu A tuh. :( ta apa lah, SPM sebenar ada lagi right ? insya-Allah saya akn buat yg terbaik :) 

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
*bismillahirrahmanirrahim.
ya Allah, kau permudahkan lah soalan SPM yg bakal tiba tak lama lagi.
kau berikan lah ketenangan kepada diriku. 
elakkan lah aku daripada melakukan kecuaian.
kau lembutkan la hati pemeriksa kertas ku ya Allah.
kau berikan lah kesihatan yg sempurna ke atas diriku sepanjang peperiksaan SPM .
tabahkan lah hatiku dengan dugaan yang kau beri. 
berikan lah kekuatan untuk menempuhnya ya Allah. 
amin ya rabbal alamin :')

ramadhan al-mubarak :)

AKHIRNYA harinya tiba :D saya sukaaa <3

The holy month of Ramadan,
For all Muslims has begun.

Praising Allah through the day,
From dawn to dusk we fast and pray.
We pay zakah (charity) for those in need,
Trying hard to do good deeds.

Wishing you wonderful Ramadhan. :D

18 July 2011


 jangan engkau jangan pergi
jangan tinggal ku sendiri
jangan tinggal kan carta hati
kau janji kan bahagia
ku janji kau tak terluka
teruslah berada di carta hati kita ;)

* capital F, thanks for everything. :) iloveyou <3

Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)

act, mmg dari semalam nak check benda nie tpi mcm seram ta tahu kenapa. ta sedap hati ouhh. then, aku pun malas lah check. check kan orng punya aku berani la. tadi masa dekat kelas tambahan bio, hajar bawa phone. then tbe tbe dia mcm terkejut pndang aku, cakap :
HAJAR: yaa, kau dapat lahh :0
AKU: kau tak payah nak tipu laa kan -.-
HAJAR: *pas phone dekat awin
AWIN: eh, betul laa yaa :0
AKU: *terus rampas phone, sepak meja. (menangis)
MEREKA (classmate): wehh kenapa kenapa ?
AKU: *pndang macam nak bunuh orang :/

aku tetap ta puas hati kenapa aku boleh dapat. haihh, aku jadi pelik, kenapa hajar nak ingt num IC aku -.-" masa abis kelas, dorng boleh pula nyanyi lagu nie :


Kami Wira Wirawati Negara
Kini Masa Kami Berjaya
Kami Sahut Cabaran 
   Bergerak Seiringan
     Kami Pasti Mencapai Wawasan 
 Kita Sahut Cabaran
    Bersama Bergandingan
   Berkhidmat Untuk Negara..MALAYSIA!

aku dahh dalam hati macam nak bunuh je orng yg nyanyi lagu tuh (adiel ). bila balik tdi aku ta puas hati juga. mmg on lappy terus buka www.khidmat negara.gov.com.my bagi laa num IC semua. sekali keluar: 


Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 9/2012.

                                                NAMA : NOOR NAZURAH BINTI ZULKEPLI
KP : 94103010****
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian. Terima kasih.

ARGHHHHH ! memang dah maki hamun la kan. haihh. ingtkan ta dapat sbb abg dah dpt. sekali dapat juga :( mmg kena terima je laa kan. haihh. tapi okay juga laa dapat panggilan pertama drpd panggilan kedua dan ketiga. lagi susah nak study nnt. kalau tak dapat langsung lagi la tersangat best. haihh untung la korng ta dapat :( aku baru berangan nak ambil lesen kereta semua. sekali dapat pula benda haremm nie. GRRR. haihh jngn mempengaruhi SPM aku sudah. HOPEFULLY, dapat kawan yg baik dan memahami dekat sana :') tpi aku jenis yg ta tegur orng. mmg ta dapat kawan laa. ahah :'D haihh kusut ouhh pk pasal nie je :( 


*dorang kata panggilan pertama budak budaknya baik baik. so, aku ta cuak sngt laa. tpi still sedih :( alaa, ta nak pergi :'( wehh, nnt korng tengok tengok la aku dekat sana. haihh sedih pula :( ouhh yeah, TERIMA KASIH sngt kepada yg gatal nak suruh aku masuk PLKN nie. skrng aku msuk daa. korng suka kan ? :'(

Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

salam blogger :) hah nie nak tnya, kenapa eh semakin nak SPM, semakin malas gila rasanya? -.- balik sekolah mesti penat gila smpai kadang-kadang tertidur dekat lantai. Homework ckgu bagi pula tak pernah kurang. sampai aku pun pening nak siapkan mana dulu. haihh. tuh kalau mood aku baik nak siapkan lah. kalau dah malas, mmg ak ignore je :p tadi dekat sekolah dpt tahu kena buat sampai 7 essay :0 mmg laa ak nie robot nak siapkan semua. addmath pula kena hantar buku esok. terima kasih laa kan, dah laa latihan addmath aku salin soalan je -.- esok ada bio, wehh paper 3 tak buat lagi. kerja math Pn Haryanah bg tadi pun kena siapkan juga. haihh boleh jadi gila kalau mcm nie. Pn Dulijah bnyk kali ingtkan kteorng ' sabar untuk tahun nie je'. ye cikgu, sy tahu sabar untuk tahun nie tapi tak larat ouhh ckgu. bila buka buku je msti matanya =.=  entah laa, saya dah letak macam-macam dekat mata sy tpi ta ada apa kesan pun. sama je -.- maybe penat sngt kut. saya tak tahu nak buat apa dahh. kadang-kadang jealous juga tengok budak kelas rajin semua tpi bila aku nak jadi rajin, bnyk pula syaitan goda. gatal betul syaitan dengan aku ouhh. insya-Allah nazurah zulkepli akan cuba untuk berubah menjadi seorng yang rajin dan berjaya di dalam SPM 2011 dengan cemerlang. amin :)


*psstt, thanks doakan sekali ;)

please come back :(



If I never know you, I wouldn't like you. If I didn't like you, I wouldn't love you. If I didn't love you, I wouldn't miss you. But I did, I do, and I will. Seriously, i miss the old you :'(

KARAK




okay, semalam aku pergi hang out dengan kawan. yeahhh thnks ayah :) mcm pelik juga tiba-tiba ayah kasi keluar. hee. thanks again ayah :) kteorng pergi AEON bukit tinggi je. smpai je sana, terus pergi tempat wayang. mmg serabut gila nk pilih cerita apa. aku mmg nk tengok cerita KARAK pun. tapi ada yg ta nk tengok. mula-mula mcm frust juga kut tapi bila dorng dah setuju nk tengok cerita tuh, aku mcm yeahh :D ahah. btw, aku jumpa suraya dekat situ. huaa ta sangka boleh jumpa dekat situ kan su ? :) bila dah beli tiket semua, kteorng pergi lunch dekat mcd. jumpa MR. Purple. OMG cairrr. ahah :p then, jalan-jalan mcm biasa je laa. pkul 2.30 kteorng dah naik balik sbb wayang kteorng start pukul 2.50. okay, cerita pun start. ouhh nie, yg duduk sebelah aku, fiqaa. yeahh :D then sebelahnya lelaki ta tahu siapa -.- bila cerita dah start, aku pun mula gelak. aku ta tahu kenapa aku gelak -.-" mcm tak normal je tengok cerita hantu boleh gelak. ahah. budak lelaki sebelah aku tuh tengok kan aku je. maybe dia pelik kenapa aku gelak. ahah. cerita tuh ta ada lah seram mana tapi aku ta tahu kenapa fiqaa boleh tarik tangan aku smpai sakit gila nie. haihh tutup muka bagai. comel je. ahah. bila dah abis cerita tuh, mcm biasa lahh semua cari toilet. and antara dialog yg menjadi ikutan kami, 'nyahh kau' ahah :D dalam pukul 5 lebih juga lahh kut kteorng balik. okay, the end :)

Unknown number -.-"

okayy, nie cerita pukul 1am and 2am tadi. aku tertanya-tanya siapa yg call aku lepas tuh menyanyi bagai. -.-" heh. korang mesti mcm 'hah, dia nie cerita ap' kan ? ahah. :D okay lah aku start dari mula. malam tadi aku tengok cerita dekat tv3. cerita apa entah tapi ada Jackie Chan bagai. tengok punya tengok, tiba-tiba tertidur. okay, aku pun masuk bilik tidur. then, pukul 1.49am mcm tuh, ada orang call. tapi aku tak angkat. mengantuk laa =.= pukul  2.04am dia call lagi. time nie aku macam dah sedar sikit so, aku pun angkt lahh. aku ta tahu siapa yg call sbb UNKNOWN num yg call. dah angkt tuh, aku dengar suara perempuan. aku ta sure dia ckp apa mula-mula. then, bila dah lama sikit mcm tuh, aku dengar dia nyanyi pula. lagu Justin Bieber. -________________- aku tak sure lagu apa. mamai wehh. then, aku mcm ahh lantak kau laa nak nyanyi lagu apa pun. aku terus off. then, pukul 5 lebih mcm tuh, aku bangun. tengok laa balik 'recent contacts' takut aku mimpi ke apa kan. bila tengok balik, mmg ada orng call aku pkul 2.04am tuh. just aku ta tahu siapa. NO NUMBER -.-"

*p/s: sesiapa yang call aku pukul 2.04am tuh, bgtau laa. aku bukan cam suara kau pun. haihh. btw, sedap suara ;)

'KAKAK syima' ?

hah nie nak cerita pasal budak pelik. aku tak tahu apa tujuan dia nak cari pasal dengan aku. haihh. aneh kut.
okayy, ceritanya macam nie. aritu aku online FB macam biasa lah kan. then, tiba-tiba ada msg masuk. okay, aku pun buka lahh. baca msg dia macam woahh apa dia cakap nie ? haziq mana ? hadui dah laa dia tak friend dengan aku dekat FB. setahu aku lah kan, aku mana ada scandal scandal nie. haihh. okay, aku pun decide nak balas dia punya msg. korang baca lah sendiri okay ? tahu baca  kan? mesti lah tahu, korng kan budak cemerlang :p

syima seriram: woi setann
                      kau x payah nk berangan laa nk dpt balak aku!! kau xde keje ape ha nk rampas balak aku?!!  
                      x reti cri balak laen ke? sial! jgn kau ingat kau boleh amek haziq!
aku: wehh derr -.-" masalah betul budak nie. haziq mne nie ? hadui
syima seriram: x yah buat2 bodoh la babi!
aku: wehh, ap masalah kau -.- ak ta kenal kau wehh. haziq mne ntah nie. silap orng lah wehh
syima seriram: x yah!kau form 5 kan?
aku: yelahh. ap masalah nya ? -.-
syima seriram: aku kenal kau!ape masalh ape masalh!masalahnye asal kau rampas balak aku ha!aku ni kak
                      syima la bangang
aku: wehh ! kau ingt ak nie perempuan jenis yg suka rampas balak orng ke hah ? ak bukan mcm kau lah 
        perempuan. hadui tak faham ak manusia nie. kak syima ? HELL-O lah kan. form2 je nk berlagak
        KAKAK . haha :D nak menipu pk dulu ye dik
aku: wehh kenapa diam wehh ? HAHAH lawak lahh kau nie. nak menipu pun pk la bnyk kali dulu. okay
       ADIK ? ;)

okayy, lepas tuh ADIK sorng nie pun tak balas sampai lahh sekarang. maybe dia malu kut. haihh lawaknya lahh budak nie. :D kalau aku, dah malu gila kut.nasib baik laa tak friend kan ? kalau dah friend, aku rajin post status pasal dia kut :p 

*wehh ADIK, sorry lah aku post benda nie dekat blog aku. salah kau juga, siapa suruh gatal nak cari pasal dengan aku. hahaha :D maaf ye DIK. :p btw, lain kali kalau nak sound orng, jngan main sound je tau ? kan dah malu sendiri.

volkswagen ;)


Kenapa dengan volkswagen nie wehh ? hee. actually nak bgtau, ibu saya nak hadiahkan volkswagen KALAU saya dapat straight's A for my SPM. memang woahh juga bila dengar ibu ckp macam tuh tapi saya tahu, nak dapat kan 10A bukan senang wehh. tuh laa ibu berani cakap mcm tuh kan. dia dah tahu kemampuan anak dia sampai mana je tapi saya noor nazurah bt zulkepli, dah bertekad untuk belajar dan terus belajar demi  mencapai impian memiliki kereta nie. walaweihh ayat macam kau pandai gila. exam pun asyik failed je -.- tak ap, selagi belum SPM, saya still boleh berusaha kan? sekurang-kurangnya, saya dah ada niat nak belajar. Insya-Allah 10A. :) ohh ye, kalau 8A, ibu kata malam tdi nak bg iphone kut. entah lah ta sure. tak kesah sngt pun actually ibu nak bg ap. tpi alang-alang nak bg kan, terima je lah :D 

*subject : Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Math, Sejarah, Agama Islam, Account, Addmath, Chemistry, Biology and yeahh Physic :)

Trip ke PWTC and Pusat Sains











WE <3

okayy, sorry gila tak updated blog nie. busy kut -.- err okay, aritu kteorng ad pergi PWTC, book fair ! hoho. anjuran PSS SMK Meru. sumpah best gila. :D tapi penat ouhh. smpai dekat PWTC dalam pkul 9 lebih smpai pkul 2. mmg kerja kteorng jalan je kut. kalau book fair tuh ta ad orng ta ap. nie mmg sumpah ramai lah kan. dengan budak sekolahnya -.- baju sekolah dorng. ewww tolong lah. dorng ta rimas ke ? nasib baik lah kteorng pkai seluar dengan baju PSS. okayy, mcm orng biasa buat lah kan. singgah, tengok, beli and terus pergi tempat lain pula. tak payah cerita korng faham kan ? okayy good ;) then dalam pkul 12 lebih mcm tuh kteorg pergi The Mall pula. ehemmm lunch je lah wehh. bukan nak merayap. makan makan then pergi balik PWTC. smpai sana, naik atas pergi surau. bla bla bla turun, berkumpul, naik bas. pergi :) 


next, kteorng pergi Pusat Sains pula. ak mmg dah ta larat gila kut. penat lahh wehh. smpai sana terus teruja balik mcm orng batak. ehh, benda ni untuk ap ? wehh, comelnya ! wehh, nak main tuh. wehhh, jom lah pergi sana, sana lagi best kut. wehh, mcm mne nak guna nie ? wehh, jom lah ambil gmbar sama. wehh, sebelah sana pun ad. batak rupanya ak nie -.- kalau ak jdi kawan ak, dah lama ak dushh dushhh. ahah :D dorng pun ap kurngnya :p okayy, masuk dekat tempat dinosour pula. lagi lahh macam budak batak gila. ahah malas nak cerita. okayy, pkul 4.30 berkumpul balik. sebelum naik bas, ambil gmbar ramai ramai. then, balik. :) okayy, dalam bas badan ak dah start panas. macam nak muntah. gila lahh wehh. nasib baik ta muntah dekat dalam bas. kalau dah muntah, pdn muka dorng :P smpai rumah terus demammm -.- terima kasih lah eh :')

Kadet Remaja Sekolah (KRS)



30 march 2011, SMK Meru telah menjadi 'tuan rumah' untuk kawad peringkat daerah Klang. so, semua sekolah yang hantar wakil untuk bertanding kawad, datang ke sekolah saya. yeahh :D sumpah best gila. biarlah korng nak kata ak batak ke ap. sekolah korng ad ? tak kan ? so, diamm sudah :D setengah drpd pelajar SMK Meru dicutikan sbb kalau semua dtng, ak rasa mmg sngt sesak. ni pun dah penuh mcm ap. -.- okay smbung. kelas kteorng diwajibkan HADIR tetapi dipaksa belajar dan tidak dibenarkan tengok kawad. kalau tengok, kena penalti 10. gila kan ? tengok je salah. ap lah -.-" Oleh kerana, kelas kteorg boleh nmpk orng kawad dekat bawah, kteorng DIPINDAHKAN ke kelas lain. grr geram tahu tak ! kteorng nak tengok. :( kelas kteorng dipindahkan ke kelas 5 Jujur. so, mmg harapan lah kau orng nak tengok. sbb kelas tuh dekat belakang. haihh sedih. first subject kteorng PJK. so, kteorng bebas lah. tpi malangnya, kawad tak start lagi. baru nak daftar. so, lepak je la dekat dekat dengn dorng daftar. boleh lah nmpk sekolah sekolah lain daftar. sekolah yg dtng awal lah. sekolah yg kteorng tegur, SMK Teluk Gadung. dia boleh kata budak SMK Meru baik, sekolah dorng vandalisme. ahah kteorng dahh, hah ap dorng nie ? -.-" pelik bukan? kutuk sekolah sndri. ahah. okay, then kteorng kena naik kelas sbb ta ad cikgu. kteorng kena masuk kelas balik tpi ak dngn mira merayau juga. nak tengok juga kawadnya. ahah :p ouhh ye, sy mmg keras kepala sikit. haha. ouhh then, kteorng kena pergi makmal bio. makmal bio mmg boleh nmpk kereta lalu lalang. so, nmpk lah juga bnyk bas kan. budak budak  nya nmpk mcm tuh je. bio kteorng pun ta ad ckgu. so, kena naik balik kelas -.- haihh sabar. lepak lah kelas balik smpai rehat. ouhh lupa nak bgtau. tempat yg sy duduk tuh, mmg kipasnya tak berfungsi. sumpah panas ! haihh toyol betul -.- bila rehat, kteorng terus pergi ke gerai gerai yg ad. niat sebenar nak tengok kawad. ahah :p lepak lah sne tengok kawad. nak tengok kawad perempuan, tpi dekat asrama. jauh ouhh. haihh tengok lelaki je lah. then, lepas rehat kteorng ad agama. ustazah bg latihan biasa je. lepas agama, kteorng ad account. okay tajuk saham, blurrr habis. ap cikgu ckp nie ? tahu tak kenapa kteorng mcm ta semngt nak belajar akaun arini? sbb kteorng nak tengok kawad ! hishh ta penah nak faham. :( tahu ta, bila ckgu tngah ajar kan, kteorng dengr dorng sorak sorak bg sokongan. dalam hati, ni mesti SMK Meru. semua dah pndng tepi je walaupun bukan boleh nmpk pun. cikgu just boleh ckp ap, 'INGAT SPM' haihh. cikgu cikgu, kalau kteorng belajar tapi hati dekat kawad, pun ta guna juga kan ? tak tenteram tahu. hurmm lepas akaun, bm pula. mmg dekat tempat ak tuh dah bahang gila. tengah hari kan. sngt panas okay kelas tuh. untunglah tempat spe yg ad kipas. BM kteorng belajar komsas. bla bla bla smpai balik. mse balik, mmg niat nak balik pun sbb sngt penat kut. tpi tbe tbe tergerak hati nak ke gerai. so, pergi lah gerai gerai tuh. jumpa dayah dengan hajar. yg dayah ni sebuk nak jumpa AIN KHAIRI. so, dia ajak ak pergi asrama cari dia. ak pun mcm malas. sbb jauh nak jalan. tbe tbe bila ak pndng hajar, kebetulan ada ain. ak pun macam teruja, 'hahhh, nie ain' :D borak lah mcm dah lama ta jumpa dia. ahah. bla bla bla abis. ak pun lepak lah dekat gerai pengawas. menyemak :p ahah. mmg ak nak tunggu resultnya pun. mse tunggu tuh, ad lah sekolah sekolah 'mencapap'. sekali kena mrh dengan cikgu. kteorng dah, 'haha pdn muka' :D then, kteorng solat semua dekat bilik wuduk. bila keluar bilik wuduk, tengok dorng dah berbaris dekat depan sbb nk umumkan result semua lah kan. result penuhnya nie :) 

PELATUN PEREMPUAN 
1. SMK Sungai Kapar Indah (not sure)
2. SMK Pandamaran Jaya
3. SMK Perempuan Kapar

PELATUN LELAKI
1. SMK .........
2. SMK MERU :D
3. SMK Tengku Idris Shah ( not sure)

RESULT PENUH PEREMPUAN 
1. SMK Pandamaran Jaya
2. SMK Shah Bandar Raya
3. SMK Bukit Kuda

RESULT PENUH LELAKI 
1. SMK MERU :D
2. SMK Tengku Idris Shah 
3. SMK Tinggi Klang

terima kasih kepada sekolah yang terlibat:

SMK MERU :D
SMK Raja Mahadi
SMK Kota Kemuning
SAK Nurul Iman
SMK Jalan Kebun
Methodist Girl School
SMK Bukit Kuda
SMK Perempuan Kapar
SMK Bandar Baru Sulaiman
SMK Tengku Ampuan Rahimah
SMK Tinggi Klang
SMK Tengku Idris Shah
SMK Teknik Klang
SMK Teluk Gadung
SMK Kampung Jawa
SMK Pandamaran Jaya
SMK Sungai Kapar Indah
SMK Shah Bandar Raya
SMK Pulau Indah
SMK Sri Istana
SMK SCS
SMK Raja Zarina

TAHNIAH kepada sekolah yg dah berjaya. termasuk SMK MERU. yeahh :D walaupun ta tengok, ta ap lah. dorng kata korng punya best. CONGRATS :D okay, bila dah abis semua, dorng pun balik lah tunggu bas masing-masing. yang paling bestnya bila budak SEMENTIS (P) buat 'tepuk tepuk abg botak' ahah. kelakar gila kut. tapi best. korng best ! :D kesian dengan SMK Bukit Kuda. bas dorng pling lmbt smpai tpi ta ap. dorng dpt num 3 kan :) lgpun, boleh lepak dengan dorng semua. okay ap :) ouhh nie, jumpa budak tuition ain dengan nisya. ain tuh mmg lah kenal kan. yg si nisya nie lah yg ta boleh bla. boleh pula dia kata ak budak KPA yg jemput dorng. ak dah. 'dia nie ckp ap ?' -.-" last last, dia baru sedar ak budak tuition ET. ta guna. kan dah kena pkul bnyk kali. sorry :p ouhh korng nk tahu tak, bnyk bnyk budak KRS yg dtng kan, budak MGS lah yg palinggg SOMBONG gilaaa. ak ta tahu ap masalah mereka. euwwww tolong lah wehh. ingt kau orng hot ? dah lah pendek pendek semua. ak rasa dorng budak form1 smpai form3 kut. tpi b'lagak nya mcm budak besar. heh menyampah kut. sekolah yg baik dengan kteorng, SMK Bandar Sulaiman (perempuan) :). sekolah yg boleh ngam dengan kteorng, SMK Sementis (perempuan), SMK Bukit Kuda :D thnks korng :)

19 march 2011





The language of friendship is not words but meanings. :)

p/s: kteorng mmg ta boleh nmpk camera. ahah :D
You will never know true happiness until you have truly loved, and you will never understand what pain really is until you lost it.

Canon EO5 550D


okay, this is mine now :D

kalau ad bnda nie dekt dunia, dah lama aku bela. comel kan ? :)

LIFE

Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you’re living ?
What does it mean to LIVE ?
Do i have to take a friend's heart to live longer ?


-- PLEASE, appreciate your life before it getting late. 
Its really amazing when two strangers become the best of friends, but it's really sad when the best of friends become two strangers. 
The words that escape a friend's mouth are 
"I'll be there when you say you need me" 
but the words that are unheard from a true friend's heart are
"I'll be there... whether you say you need me or not." 

11 Jan 2011


HAPPY BIRTHDAY TO SYAZA FARINA <3
may you have a very special birthday filled with everything you heart desires, and may all your birthday wishes will come true :D

--sorry lah promote birthday awak tdi. saja nak bg awk happy :) 

<3 you :)

first day school :)

okay, smpai sekolah dalam pukul 6.45am. awal ? mmg nak awal pun sbb nak cop tempat duduk. ahah. okay, sy duduk dekat tengah tengah, bawah kipas. tempat ketiga :) nk duduk depan lgi kalau boleh tpi tuh tempat budak laki pula. haiyoo sebuk -.- then, mulakan lah sesi pasal yuran semua tuh. dapat guru kelas pn dulijah. err buat mse sekrng nie mcm ta ad mslh lgi lah. then, ckgu math pula msuk. okay lah dpt ckgu haryanah. weee :) rehat. jujur sy ckp, kenapa lah smk meru nie nk ambil pelajar lgi walaupun pelajar nya dah ramai sngt mcm nie. dapat tahu sekrng kelas yg ad dekt sekolah tuh dah smpai X. mknanya ad 24 kelas semua. haihh gila tak gila lah sekolah tuh. kalau satu kelas dalam belas belas orng je ta pe. nie dah smpai 40 lbeh orng dalm satu  kelas. haihh sekolah sekolah. dapat tahu lagi, dekt sekolah tuh dah smpai blog O ahah. tuh pun still ta cukup kelas lagi. ermm kejap lgi, ad lah tuh bunyi bising sbb nak buat bngunan lagi. haihh tak faham. ad pelajar baru, mesti terima je. haihh. okay dah lari tajuk :p masuk kelas balik belajar akaun pula. okay mcm biasa lah. focus :0 ahah. pdhal, buat kerja ap ntah. then, bio. nie lagi satu mslh, kteorng dah lah ta bawa buku teks semua. ckgu teruskan mengajar mcm kteorng tahu arini ad bio je -.- ap lagi semua blurrr. and what, ckgu ckp 'okay sikit lagi abis lah nie chapter 1' kteorng dah what !? omg. haihh. msuk kelas balik belajar bm pula. ckgu ckp arini balik pkul 1.45. last last balik pukul 1.05. yeahh :D 

-THE END-

HELLO 2011 :D

heyy heyy, selamat tahun baru. selamat berkenalan :) hope this year better than last year. okay, tahun baru, mesti lah ad azam baru kan ? so, azam tahun baru nie ofcourse lah nak belajar betul-betul untuk SPM nnt and insya allah sy akan berubah menjadi orng yg baru. sy minta maaf atas segala salah sy tahun lepas. tahun baru, buku baru kan ? so, past is past lah kan ? :) sorry again. ouhh, good luck to all SPM candidates 2011 :D do your best okay ! 

--Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful. :)